2006 /U-10/ – sprawozdanie z turnieju w Limanowej

Autor Redakcja

Kategoria U-10

limanowa 4

W dniu 13.02.16 Wisła Kraków 2006 wzięła udział w turnieju w Limanowej, organizowanym przez APMT Limanowa.

W fazie grupowej nasza drużyna znalazła się w grupie z zespołami : APMT Limanowa, LKS Mordarka, Harnasie Tymbark.

LIMANOWA1

Wyniki :

Wisła – APMT Limanowa 0:0

Wisła – LKS Mordarka 1:1 (Maciej Kosydar)

Wisła – Harnasie Tymbark 2:0 (Jan Sajkiewicz, Oliwier Płuchowski)

Młodzi Wiślacy po zajęciu 2 miejsca w grupie, w meczu o finał zmierzyli się z drużyną Limanovi, szybko 2 stracone bramki nie załamały Wiślaków, chłopcy szybko zabrali się do odrabiania strat, czego efektem była bramka kontaktowa Maćka Kozłowskiego. Niestety w końcówce Limanovia strzeliła z kontry jeszcze 2 bramki i ostatecznie mecz zakończył się wynikiem 4:1.

W meczu o 3 miejsce zagraliśmy z drużyną Sokolika Stary Sącz. Po emocjonującym meczu padł remis 1:1, (bramka Maciek Kosydar).Trzecie miejsce zdobyła drużyna Sokolika Stary Sącz, która lepiej wykonywała rzuty karne. W finale drużyna Limanovi pokonała zespół LKS Mordarka i zwyciężyła w całym turnieju. Ostatecznie Wisła Kraków 2006 zajęła w turnieju 4 miejsce. Dodatkowym pozytywnym akcentem dnia, było indywidualne wyróżnienie dla najlepszego bramkarza, które otrzymał nasz zawodnik Jan Huczek.

LIMANOWA 2

LIMANOWA 3